Logo van BoumaZeiger
Beslaglegging

Executoriaal beslag

Heeft de rechter recent uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen jou en jouw tegenpartij? En heb jij jouw gelijk gekregen? Dan kunnen wij bij Bouma Zeiger het geld dat jou toekomt, weghalen bij de tegenpartij met behulp van executoriaal beslag. Dit is een vorm van beslaglegging die alleen kan plaatsvinden zodra je over een vonnis beschikt. Een executoriale titel kan een notariële akte, vonnis of beschikking van de rechtbank zijn, of een dwangbevel van de Officier van Justitie, met bovenaan de woorden ‘In naam van de Koning.’ Zodra er executoriale titel is, voeren wij het executoriaal beslag altijd zorgvuldig en daadkrachtig uit, zodat de tegenpartij daadwerkelijk zijn schuld gaat inlossen. Neem snel contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het innen van openstaande facturen met executoriaal beslag!
Bureau met documenten
Executoriaal beslag

Hoe gaan wij te werk?

Zodra de rechter heeft besloten dat de tegenpartij moet gaan betalen, dan mogen wij overgaan tot executoriaal beslag. Om dit in werk te stellen, betekenen wij allereerst het vonnis aan de tegenpartij. Dit betreft een afschrift van de executoriale titel die wij persoonlijk overhandigen aan jouw debiteur. Is de tegenpartij niet thuis? Dan laten wij het afschrift achter in de brievenbus. Hierna krijgt de debiteur een wettelijke termijn van twee werkdagen om alsnog alles te betalen, dit noemt men de beveltermijn. Betaald de tegenpartij niet binnen dit termijn? Dan gaan wij over tot executoriaal beslag op alle bezittingen van de debiteur. Hierbij gaat het niet alleen om de bovenmatige inboedel, maar ook om onroerende goederen, auto's en bankrekeningen.

Schakel Bouma Zeiger in voor executoriaal beslag

Beschik jij inmiddels over een vonnis van de rechter, maar weigert de tegenpartij ondanks alle inspanningen nog steeds te betalen? Schakel dan zeker eens één van de deurwaarders van Bouma Zeiger in. Wij weten dankzij onze jarenlange ervaring als geen ander hoe wij het meest efficiënt een executoriaal beslag moeten uitvoeren. Hierbij houden wij voet bij stuk, zodat jij eindelijk krijgt wat jou toehoort. Wij geloven er immers in dat iedereen moet krijgen waar hij of zij voor gewerkt heeft. Door onze krachtige, professionele en eenvoudige aanpak weten wij debiteurs te laten betalen. Maak vandaag nog een afspraak met ons en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!