Logo van BoumaZeiger
Dagvaarding

Dagvaarding betekenen

Ben jij op zoek naar een deurwaarderskantoor om een dagvaarding te laten betekenen? Dan helpt Bouma Zeiger jou graag op een daadkrachtige manier verder. Wij verzorgen namelijk de betekening van de dagvaarding in heel Nederland. Op die wijze dragen wij bij aan het feit dat geen enkele wanbetaler ontkomt aan het feit dat zij moeten betalen. Wij zijn verplicht voorafgaand aan het overhandigen van de dagvaarding het Digitaal Beslag Register te raadplegen. Zo weten wij of het zinvol is om een gerechtelijke procedure te starten tegen de tegenpartij. Op die manier voorkomen wij dat jij een rechtszaak begint terwijl er geen verhaalmogelijkheden zijn. Bij Bouma Zeiger ben je daardoor altijd verzekerd van een effectieve en daadkrachtige aanpak bij een dagvaarding het betekenen van een dagvaarding!
Dagvaarding

De betekenis van een dagvaarding

Een dagvaarding wordt met regelmaat overhandigd aan wanbetalers in ons land. Toch zijn maar weinig mensen bekend met de betekenis van de dagvaarding. Logisch, want als je geen schulden hebt is de kans zeer klein dat je hiermee te maken krijgt. Eigenlijk is een dagvaarding niets meer dan een schriftelijke oproep om voor de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding heeft de eiser aangegeven waarom het financieel geschil voor de rechter dient te komen. Zodra de dagvaarding is betekend, kan de tegenpartij mondeling of schriftelijk een reactie geven op het juridisch geschil. Natuurlijk is het ook toegestaan om iemand anders namens de tegenpartij het woord te voeren. Een dagvaarding is dus in feite een oproep om een rechtszaak bij te wonen.
Extra controle

Een extra controle in het beslagregister

Bij iedere nieuwe opdracht die wij krijgen voor het dagvaarden, controleren wij altijd of jouw tegenpartij voorkomt in het Digitale Beslag Register. Wanneer dit het geval is dan hebben wij slechts beperkte verhaalmogelijkheden en gaan wij graag met jou om tafel om alle mogelijkheden te bespreken. Naar aanleiding van deze informatie kan jij besluiten of je wilt doorgaan met de dagvaardingsprocedure, of dat je ervan afziet wegens de beperkte verhaalmogelijkheden. Dit laatste is verstandig wanneer de tegenpartij al meerdere schulden heeft en jij niet de enige bent die de openstaande facturen wilt gaan innen.

Laat een dagvaarding opstellen door Bouma Zeiger

Bij Bouma Zeiger begrijpen wij als geen ander dat jij het opstellen van een dagvaarding het liefste uitbesteed aan een deurwaarderskantoor. Om fouten tijdens het dagvaardingsproces te voorkomen stellen wij iedere dagvaarding met de uiterste zorgvuldigheid op. Hierbij beschrijven wij niet alleen het geschil waarvoor de dagvaarding noodzakelijk is, maar zorgen wij er ook voor dat alle juridische formaliteiten in orde zijn. Na het opstellen van de dagvaarding gaan wij bij jouw wanbetaler langs om de dagvaarding te betekenen. Zo zorgen wij ervoor dat jij een stap dichterbij het geld komt dat jou toebehoort!