Logo van BoumaZeiger
Dagvaarding

Verzetdagvaarding

Is het jou overkomen dat je recent veroordeeld bent door de rechter tot verplichte betaling, maar was je hiervan niet op de hoogte? Of ben je het simpel gezegd niet eens met het oordeel van de rechter? Dan is het fijn om te weten dat jij wettelijk de mogelijkheid hebt om hier tegen in verzet te gaan. Zowel particulieren als bedrijven zijn bij Bouma Zeiger van harte welkom om een verzetdagvaarding te starten. Wij treden daadkrachtig op om de oorspronkelijke eiser te dagvaarden om op die manier het vonnis ongedaan te maken. Neem snel contact op met Bouma Zeiger en wie weet helpen wij jou binnenkort verder.
Voorzittershamer
Verschil hoger beroep

Het verschil met in hoger beroep gaan

In de juridische wereld wordt er onderscheidt gemaakt tussen een verzetsprocedure en in hoger beroep gaan. Het grootste verschil tussen beiden is dat je alleen in verzet kan gaan als je bij verstek bent veroordeeld. Dat wil zeggen dat je niet hebt gereageerd op de oproep zoals in de dagvaarding stond vermeld. Ben je het niet eens met het vonnis dat uitgesproken is? Dan moet je in hoger beroep gaan als je wel op tijd hebt gereageerd en veroordeeld bent tot het betalen van een geldbedrag dat hoger dan € 1.750,- is.
Uitvoerbaar bij voorraad

Vonnis is uitvoerbaar bij voorraad verklaard

Staat de term ‘uitvoerbaar bij voorraad’ in het uitgesproken vonnis? Dan betekent dit dat de rechter heeft bepaald datr het vonnis uitgevoerd mag worden door de eisende partij ongeacht of jij in verzet of hoger beroep gaat. Zodra een deurwaarder het vonnis heeft betekend mag er direct worden gestart met het uitvoeren van het vonnis. Denk hierbij aan eventuele beslaglegging.

Normaalgesproken wanneer je in verzet of in hoger beroep gaat heeft dit een schorsende werking op de ten uitvoer legging van het uitgesproken vonnis. Dit houdt in dat het vonnis niet uitgevoerd mag worden. Indien de rechter heeft gekozen voor een vonnis dat ‘uitvoerbaar is bij voorraad’, dan vindt er geen schorsing plaats en mag het vonnis per direct uitgevoerd worden. Valt de uitspraak door de verzetsprocedure gunstig voor je uit? Dan heb je een vordering op de oorspronkelijke schuldeiser.

Verzetstermijn

Onthoud de verzetstermijn

Wanneer je een verzetsprocedure wilt beginnen na het uitspreken van een vonnis, dan is het belangrijk om te weten dat je vier weken de tijd hebt voor de verzetdagvaarding. Wordt deze termijn overschreden dan word je niet ontvankelijk verklaard en is het vonnis definitief. Houd hierbij rekening dat de vier weken verzetstermijn ingaan zodra de deurwaarder het vonnis aan jou heeft overhandigd. Hiermee kan jij namelijk niet meer beweren dat je niet op de hoogte was van de gerechtelijke uitspraak.

Als het vonnis is overhandigd aan de echtgenoot of een huisgenoot van de jou geldt dit niet als “in persoon betekend” en gaat de verzet termijn pas lopen na een daad van bekendheid. Daarnaast gaat de verzetstermijn ook van start wanneer jij een telefoontje of e-mail hebt ontvangen van het deurwaarderskantoor dat het vonnis heeft betekend.
In verzet gaan

Verzetstermijn en beslaglegging

Is er recent bij jouw beslag gelegd op de inboedel, bankrekeningen of onroerende goederen? Dan is het fijn om te weten dat je zelfs dan in verzet kan gaan. De dag na de beslaglegging heb je vier weken de tijd om in verzet te gaan tegen het uitgesproken vonnis. Zodra deze termijn is verstreken is het niet meer mogelijk om een verzetsprocedure te beginnen. Dit is ook het geval wanneer het deurwaarderskantoor de inbeslag genomen goederen of onroerende zaken al heeft verkocht. Een verzetsprocedure beginnen is dan helaas niet meer mogelijk.

Bouma Zeiger regelt de verzetdagvaarding voor jou

Wij helpen jou graag om de recente veroordeling ongedaan te maken. Onze deurwaarders beschikken over de benodigde juridische kennis om op een heldere en concrete manier een verzetdagvaarding op te stellen. Hierna zorgen wij ervoor dat de verzetdagvaarding tijdig wordt betekent, zodat de verzetstermijn niet wordt overschreden. Heb je nog vragen omtrent de verzetdagvaarding? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen, want Bouma Zeiger helpt jou graag verder.