Logo van BoumaZeiger
Dagvaarding

Dagvaardingsprocedure

Overweeg jij om een dagvaardingsprocedure te starten tegen jouw debiteur die al een langere tijd de openstaande facturen niet betaald? Kies er dan zeker voor om met Bouma Zeiger in zee te gaan. Onze deurwaarders hebben jarenlange ervaring met het starten van een dagvaardingsprocedure, waardoor wij als geen ander passend advies kunnen geven. Daarnaast gaan wij altijd op een professionele en daadkrachtige manier te werk om op een effectieve manier het openstaand bedrag te verhalen. Neem snel contact met ons op en wie weet helpen wij jou met het starten van een dagvaardingsprocedure!
Voorzittershamer
Dagvaardingsprocedure

Wat is een dagvaardingsprocedure?

Wanneer jij te maken hebt met één of meerdere debiteuren die zelfs na meerdere herinneringen hun openstaande facturen niet betalen, dan kan je ervoor kiezen om een dagvaardingsprocedure te starten. Hiermee vraag je om het oordeel van een rechter tijdens het conflict. Om een dagvaardingsprocedure te kunnen starten is het noodzakelijk om allereerst te beginnen met het opstellen en betekenen van de dagvaarding. Wij stellen de dagvaarding graag voor jou op en gaan vervolgens bij de tegenpartij langs om de dagvaarding te betekenen.

Hiermee krijgt de tegenpartij als het ware een schriftelijke oproep voor de rechtszaak. In de dagvaarding staat waarom en wanneer de zitting is en jouw reden voor de vordering. Vervolgens krijgt de schuldenaar de mogelijkheid om zichzelf te verdedigen. Reageert de tegenpartij niet? Dan wordt jouw eis door de rechter toegekend en krijg je een vonnis, tenzij de rechter de vordering ongegrond of onrechtmatig acht.

Kosten

Kosten van een dagvaardingsprocedure

Het is bij een dagvaardingsprocedure belangrijk om te weten dat de eisende partij altijd eerst alle kosten betaalt. Zodra de rechter jou in het gelijk heeft gesteld en je daarmee een vonnis hebt gekregen, dan spreekt de rechter ook direct de proceskostenveroordeling uit. Hierin staat de hoogte van het bedrag aan proceskosten dat de veroordeelde partij verplicht is om te betalen. Houd er dus altijd rekening mee dat zodra je besluit om een dagvaardingsprocedure te beginnen een gedeelte van de kosten meestal voor eigen rekening zijn. Het kost altijd geld om jouw gelijk te halen én het geld te krijgen wat jou toebehoort.

Kies voor Bouma Zeiger bij het dagvaarden

Heb jij te maken met een debiteur die al een langere tijd de openstaande facturen niet betaald? En krijg jij hierdoor zelf te maken met betalingsproblemen? Kies er dan zeker voor om te beginnen met een dagvaardingsprocedure door deurwaarderskantoor Bouma Zeiger in te schakelen. Wij vinden namelijk dat iedereen betaald moet worden voor het werk dat verricht is. Om die reden zetten wij dan ook alles op alles om ervoor te zorgen dat jouw openstaande facturen voldaan worden. Hiervoor gaan wij na het krijgen van een vonnis over op beslaglegging van de inboedel, bankrekeningen of ontroerende zaken. Neem direct contact met ons op, zodat wij jou kunnen helpen met de dagvaardingsprocedure.