Logo van BoumaZeiger
Diensten

Incasso

Heb jij al een langere tijd te maken met het feit dat facturen of andere bedragen niet betaald worden na meerdere herinneringen? Dan is de kans ontzettend groot dat je inmiddels overweegt om een incassobureau in te schakelen. Toch is het in veel situaties beter om een gerechtsdeurwaarder in de arm te nemen, omdat een deurwaarder meer bevoegdheden heeft. Op die manier krijg jij op een effectievere en snellere manier het bedrag wat jou toekomt. Neem snel contact op met de deurwaarders van Bouma Zeiger en ontdek op welke manieren wij jou kunnen helpen om de openstaande schuld van de debiteur te innen!
Incasso

Wat is een incasso

Er wordt pas een incassotraject gestart wanneer een factuur onbetaald blijft of wanneer een geldlening niet wordt terugbetaald zoals afgesproken. Hierbij wordt de wanbetaler eerst per e-mail of schriftelijk in gebreke gesteld, om vervolgens als betaling uitblijft een sommatie-brief per post te versturen. Door het sturen van deze sommatie-brief is de debiteur ook de incassokosten verschuldigd. Blijft ondanks de inspanningen, de betaling uit? Dan komt er een deurwaarder aan te pas voor bijvoorbeeld beslagleggingen.
Twee mannen in een pak
Gerechtsdeurwaarder

Gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden

Voor veel mensen is het voor de hand liggend om een incassobureau in te schakelen zodra iemand een betalingsachterstand heeft. En incassobureau kan namelijk een debiteur verzoeken of sommeren om het openstaand bedrag te betalen. Eventuele vervolgacties mag een incassobureau daarentegen niet ondernemen, omdat de wettelijke grondslag hiervoor ontbreekt. Voor het betekenen van een dagvaarding of vonnis moet een incassobureau dan ook altijd een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Hierdoor is het in veel situaties handiger om direct een deurwaarder in te zetten. 

Schakel Bouma Zeiger in voor jouw incasso

Ben jij helemaal klaar met de smoesjes die jouw debiteuren verzinnen om de openstaande bedragen niet te betalen? Dan is Bouma Zeiger jouw partner voor het innen van de incasso's. Wanneer de desbetreffende debiteur na de dagvaarding nog niet betalen, gaan wij met passende maatregelen aan de slag om de bedragen te kunnen innen. Hierbij kan het gaan om beslag op het loon, inboedel of onroerende zaken.

Wij zetten altijd alles op alles om ervoor te zorgen dat jij eindelijk krijgt waar jij recht op hebt. Neem snel contact met ons op en wie weet helpen wij jou binnenkort met het innen van de openstaande bedragen bij debiteuren!