Logo van BoumaZeiger

Incassobureau of gerechtsdeurwaarder?

Een incassobureau inschakelen of gebruik maken van een gerechtsdeurwaarder? Benieuwd wanneer we u op welke manier van dienst kunnen zijn? We zijn zowel deurwaarder als incassobureau. Dat betekent dat we u in de beide gevallen goed van dienst kunnen zijn, al doen we dat natuurlijk op verschillende manieren.

Om u als gerechtsdeurwaarder van dienst te kunnen zijn is het van belang dat u richting de debiteur aan een aantal voorwaarden voldaan heeft. Het is van belang om meerdere malen duidelijk kenbaar te maken dat er een vordering openstaat en dat u daarvoor graag de betaling ontvangt.

We kunnen u uiteraard meer vertellen over de voorwaarden waar u aan dient te voldoen en hoe we u vervolgens van dienst kunnen zijn als incassobureau of gerechtsdeurwaarder.

Incasso laten verzorgen

Wilt u een incasso laten verzorgen, bijvoorbeeld op het moment dat een debiteur weigert te betalen of daar veel te laat mee is? Het is van belang om zelf de eerste stappen te zetten, voordat we u daarbij kunnen helpen. Het is bijvoorbeeld van belang om een herinnering te versturen. In de herinnering dient u aan te geven welk bedrag er openstaat en wanneer u dat bedrag uiterlijk wenst te ontvangen.

Bovendien dient u aan te geven wat u zal doen indien de betaling uitblijft. Dat geldt ook voor de aanmaning die u daarna nog een keer dient te versturen. Op die manier waarschuwt u de debiteur meerdere keren dat er een vordering open staat en dat u zal zoeken naar andere mogelijkheden om toch voor uw incasso te kunnen zorgen.

Sorteert dit niet het gewenste effect, blijft de betaling toch uit? U hoeft dan niet meteen een deurwaarder in te schakelen. Het incassobureau vormt de goede keuze, een gerechtsdeurwaarder kan u later goed van dienst zijn. We zorgen binnen de minnelijke fase voor het aanschrijven, bellen en mailen van de debiteur. Op die manier proberen we uw incasso uit te voeren, we richten ons op de vordering die openstaat bij de debiteur.

Deurwaarder inschakelen bij openstaande vordering

Indien we er als incassobureau niet in slagen de debiteur tot betaling over te laten gaan kunnen we u van dienst zijn als gerechtsdeurwaarder. U kunt een deurwaarder inschakelen, om gebruik te maken van de juridische mogelijkheden die er liggen. Uiteraard kunnen we u op voorhand de kosten schetsen, zodat u daar een goed beeld van krijgt.

We gaan graag voor u aan de slag als incassobureau of gerechtsdeurwaarder. We gebruiken daar op basis van de situatie de minnelijke of de beslag mogelijkheden voor. We kennen de standaardprocessen om een debiteur tot betaling van de vordering over te laten gaan. Aan de andere kant beschikken we ook over een aantal creatieve mogelijkheden om de betaling af te dwingen.

Uiteraard opereren we daarbij binnen de grenzen van de wet en houden we ons aan de beroepsethiek- en -integriteit. We slagen er hiermee in praktisch alle gevallen voor om de vordering bij de debiteur te innen.

Gratis advies van een ervaren gerechtsdeurwaarder? Mail of bel ons dan via info@boumazeiger.nl of 085 044 11 38.